Факултет политичких наука Центар за медије

Видео архив политичке комуникације

Центар за медије ФПН-а располаже значајном архивском грађом – видео снимцима релевантних политичких емисија и свих изборних кампања у периоду 1990-2000.

Дигитализација архива (који је пре тога био у ВХС формату) је урађена у склопу пројекта "Унапређивање политичког извештавања" који је реализован захваљујући сарадњи ОЕБС-а и Амбасаде Холандије са Факултетом политичких наука. У току једногодишњег рада пребачено је око 1200 сати видео програма са различитих телевизија у Србији у дигитални формат. Архив је похрањен на 468 двд-ија, а садржај је могуће претраживати по неколико критеријума, као што су периоди емитовања, тв станица и врсте програма.

Архив садржи снимке најважнијих политичких догађаја, укључујући и изборне кампање, који су се одиграли деведесетих у Србији.

Извештаји о политичким странкама, митинзима, дебатама, партијским програмима и активностима ће бити на располагању студентима за различите форме аналитичког и документарног рада, као и за истраживања. Осим за студенте, ова база података је изузетан извор материјала за све истраживаче политичке и изборне комуникације, било да их занимају партије, изборни маркетинг, медијска регулатива, јавно мњење.