Факултет политичких наука Центар за медије

Унапређивање студија новинарства

Пројекат подршке настави новинарства је програм сарадње између три образовне институције - Грејди Колеџа Универзитета у Џорџији (Grady College), Колеџа за медије и уметност Универзитета Кларк Атланта (Department of Mass Media Arts, Clark Atlanta University) и Одељења за новинарство Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Трогодишњи пројекат, реализован у периоду 2004-2007, је у потпуности посвећен подизању предавачких и истраживачких капацитета студија журнализма на ФПН-у и успостављању трајне истраживачке сарадње са Грејди Колеџом.

Пројекат обухвата размену професора (четири из Србије и један из САД годишње), организацију заједничких радионица у Београду, као и помоћ америчких партнера при развоју наставног програма Одељења за новинарство ФПН.

Кокс центар (Cox Center for International Mass Communication Training and Research) Грејди Колеџа је административни носилац пројекта, а финансијска средства за његову реализацију су омогућили амерички Стејт дипартмент и Грејди Колеџ.

Координатори пројекта су др Ли Бекер у име Џорџија Универзитета и др Сњежана Миливојевић испред Факултета политичких наука.