Fakultet političkih nauka Centar za medije

Unapređivanje studija novinarstva

Projekat podrške nastavi novinarstva je program saradnje između tri obrazovne institucije - Grejdi Koledža Univerziteta u Džordžiji (Grady College), Koledža za medije i umetnost Univerziteta Klark Atlanta (Department of Mass Media Arts, Clark Atlanta University) i Odeljenja za novinarstvo Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Trogodišnji projekat, realizovan u periodu 2004-2007, je u potpunosti posvećen podizanju predavačkih i istraživačkih kapaciteta studija žurnalizma na FPN-u i uspostavljanju trajne istraživačke saradnje sa Grejdi Koledžom.

Projekat obuhvata razmenu profesora (četiri iz Srbije i jedan iz SAD godišnje), organizaciju zajedničkih radionica u Beogradu, kao i pomoć američkih partnera pri razvoju nastavnog programa Odeljenja za novinarstvo FPN.

Koks centar (Cox Center for International Mass Communication Training and Research) Grejdi Koledža je administrativni nosilac projekta, a finansijska sredstva za njegovu realizaciju su omogućili američki Stejt dipartment i Grejdi Koledž.

Koordinatori projekta su dr Li Beker u ime Džordžija Univerziteta i dr Snježana Milivojević ispred Fakulteta političkih nauka.